Az ügyvédi tevékenység

Nálam az Ön érdekei az elsődlegesek!

Ügyvédi
tevékenység

Az ügyvédi tevékenység alapvetően megbízás - ami törvény eltérő rendelkezésének hiányában szabad megállapodás tárgya - vagy kirendelés alapján végezhető, és ha gyakorlásához az ügyfél képviselete szükséges, a képviseleti jog létesítéséről meghatalmazást kell kiállítani a megbízott részére. A kirendelt védő részére a meghatalmazást a hatóság kirendelő határozata és a kijelölés pótolja.

Az ügyvédnek eljárása során a megbízás keretein belül kell eljárnia, attól csak kivételes esetben térhet el. 

jogi-képviselet-ikon
Jogi képviselet ellátása

Bíróság vagy akár más hatóság előtt, illetve harmadik személyekkel szemben az ügyfél jogi képviselőjeként, az ügyfél érdekeinek elsődlegessége alapján, tipikusan polgári peres és nemperes eljárásokban valamelyik fél érdekében vagy büntetőeljárásban a sértett képviselőjeként járok el.

mérleg-törvény-ikon
Büntetőeljárásban a védelem ellátása

A büntetőeljárásban a terhelt védőjeként, érdekeinek elsődlegessége alapján járok el. Gyanúsítottként vagy gyanúsítható személyként ne késlekedjen, kérjen ügyvédi segítséget, mivel már első nyilatkozatai is bizonyítékként felhasználhatók Ön ellen!

ingatlan

Ingatlanokkal kapcsolatos ügyintézés keretében szerződéseket (pl. adás-vétel, ajándékozás) és azokhoz tartozó okiratokat ( pl. tulajdonjog bejegyzési engedély) készítek, letétet kezelek és eljárok a hivataloknál.

letét-lakat-ikon
Ügyvédi letét

A megbízás teljesítéseként, a megbízáshoz kapcsolódó eljárási cselekmények költségének teljesítésére vagy a megbízáshoz kapcsolódóan megőrzésre pénzt, készpénz-helyettesítő fizetési eszközt, utalványt, értékpapírt vagy más okiratot vehetek át, őrizhetek és kezelhetek letétként. 

jogi-tanácsadás
Jogi tanácsadás

Az ügyfél érdekeinek megfelelő joghatás kiváltására alkalmas akaratnyilatkozat megtételének előkészítésével, továbbá múltbeli, a jelenben fennálló vagy jövőbeli körülmények jogi értékelésével kapcsolatban az ügyfél számára véleményt adok, illetve javaslatokat fogalmazok meg.  A jogi tanácsadás során - ha a felek szigorúbb követelményt nem határoznak meg - az ügyfél által előadott tényeket teljes körűnek, pontosnak és valónak fogadom el. Ügyfeleim véleményeivel, illetve megfogalmazott javaslataikkal kapcsolatban felmerülhető  jogi kockázatokról minden esetben tájékoztatást adok. A tanácsadás valamint a konzultáció minden esetben (annak módjától illetve kereteitől függően) díj ellenében történik! 

Remélem, hogy hamarosan Ön is elégedetten veszi igénybe szolgáltatásaimat, melyek további részleteiről érdeklődjön a feltüntetett elérhetőségeken!

jogi-csarnok-és-könyvtár
földgömb-ikon
CÍM
1051 Budapest,
Hercegprímás utca 7. III. 7/b.
levél-ikon
E-mail
iroda@szellakugyvediiroda.hu
telefon ikon
telefon
+36 20 444 1228
Közösségi oldal
dr-szellák-norbert-ügyvédi-iroda-favicon

dr. Szellák Norbert ügyvéd

2024 © Minden jog fenntartva | dr. Szellák Norbert ügyvéd
apartment linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram